Dokładnie, każde zdjęcie sprawdzałem, które podali w mailu.
Do każdego ten sam powód: Reason for rejection: Incorrect distance distribution
Oznacza to, że zrobiłem zdjęcie ze złej odległości.
W każdym z przedmiotów zrobione akurat tylko jedno zdjęcie źle. Ciekawe, jak u innych z wykonaniem zadania
Re: Jak poprawnie wykonywać zdjęcia w zadaniu "Zrób zdjęcia dla sztucznej inteligencji!"
#12Możesz nam przysłać ze 2 zestawy tych odrzuconych zdjęć na info@buzzbee.pl - zobaczymy.Sokol1990 pisze: ↑26 paź 2020, o 16:20Dokładnie, każde zdjęcie sprawdzałem, które podali w mailu.
W każdym z przedmiotów zrobione akurat tylko jedno zdjęcie źle. Ciekawe, jak u innych z wykonaniem zadania
Beekeeper
Ekipa BuzzBee
Mi Note 10, Android 10
Ekipa BuzzBee
Mi Note 10, Android 10
Re: Jak poprawnie wykonywać zdjęcia w zadaniu "Zrób zdjęcia dla sztucznej inteligencji!"
#13Zdjęcia wysłane na podanego maila. Przyjdą w trzech osobnych wiadomościach ze względu na duży rozmiar plików.Beekeeper pisze: ↑26 paź 2020, o 16:23Możesz nam przysłać ze 2 zestawy tych odrzuconych zdjęć na info@buzzbee.pl - zobaczymy.Sokol1990 pisze: ↑26 paź 2020, o 16:20Dokładnie, każde zdjęcie sprawdzałem, które podali w mailu.
#14Chyba Wam zapchałem skrzynkę, bo coś trzecia paczka nie chce się wysłać 

#15Mi również odrzucili 9 z 10 przedmiotów z powodu dystansu. Za każdym razem powodem był Distances do not follow established parameters. W sumie to nie wiem o co chodzi gdyż wszystkie odrzucone zdjęcia były w opcji zbliżenia. Przedmioty wypełniały całe zdjecie tak jak na instrukcji, wiec nie wiem o co chodzi z dystansem. Może powinno się je robić pod innym kątem Teoretycznie po odrzuceniu zdjęć, dostałem od nich dokładniejsze instrukcję wykonywania zdjęć niż były podane w apce ale jeszcze nie chciało mi sie ich przejrzeć. Jeśli chodzi o zdjęcia z zadania zaliczonego to nie różniły się od tych odrzuconych. Dziewczyna też robiła zadania i jej zaliczyli znacznie więcej 7/10 ale oglądając jej zdjęcia dalej nie widzę gdzie był problem w moich z dystansem. Może chodzi o kont zdjęć, a nie dystans lub coś konkretnego, a powód odrzucenia jest wybierany z listy ogólnikowo. Zadanie testowe było oceniane przez zespół buzzbee czy przez klienta ?
Wrzucam link do obrazka aby przeglądający wiedzieli jak zdjęć nie robić, choć nie jest w stanie określić czy chodzi o to że powinno być jeszcze bliżej czy chodzi o jakieś inne parametry odległości. W każdym razie jak je wrzuciłem jako zdjęcie zbliżenia. Taki nie róbcie.
https://photos.app.goo.gl/TE7K3A3aHHEzG4Mc6
Wrzucam link do obrazka aby przeglądający wiedzieli jak zdjęć nie robić, choć nie jest w stanie określić czy chodzi o to że powinno być jeszcze bliżej czy chodzi o jakieś inne parametry odległości. W każdym razie jak je wrzuciłem jako zdjęcie zbliżenia. Taki nie róbcie.
#16Witam. Czy za odrzucone zdjęcia będą odejmowane punkty?
#17Też dostałem tą instrukcje, ale niczym się nie różni od tej w aplikacji i na forum.martinsgall pisze: ↑27 paź 2020, o 14:47Mi również odrzucili 9 z 10 przedmiotów z powodu dystansu. Za każdym razem powodem był Distances do not follow established parameters. W sumie to nie wiem o co chodzi gdyż wszystkie odrzucone zdjęcia były w opcji zbliżenia. Przedmioty wypełniały całe zdjecie tak jak na instrukcji, wiec nie wiem o co chodzi z dystansem. Może powinno się je robić pod innym kątem Teoretycznie po odrzuceniu zdjęć, dostałem od nich dokładniejsze instrukcję wykonywania zdjęć niż były podane w apce ale jeszcze nie chciało mi sie ich przejrzeć. Jeśli chodzi o zdjęcia z zadania zaliczonego to nie różniły się od tych odrzuconych. Dziewczyna też robiła zadania i jej zaliczyli znacznie więcej 7/10 ale oglądając jej zdjęcia dalej nie widzę gdzie był problem w moich z dystansem. Może chodzi o kont zdjęć, a nie dystans lub coś konkretnego, a powód odrzucenia jest wybierany z listy ogólnikowo. Zadanie testowe było oceniane przez zespół buzzbee czy przez klienta ?
Dostałem od organizatora maila z linkiem do podania danych, aby przetworzyć płatność. Pytanie do Buzzbee, czy trzeba go wypełnić, skoro to Wy wypłacacie wynagrodzenie?
#18W Polsce zadanie oraz płatności realizowane są za pośrednictwem BuzzBee - możecie zignorować tamtą automatyczną wiadomość, bo dla nas ona nie ma znaczenia (ma w niektórych innych krajach, gdzie uczestnicy wysyłają zdjęcia bezpośrednio i sami muszą rozliczać podatki).Sokol1990 pisze: ↑28 paź 2020, o 07:28Też dostałem tą instrukcje, ale niczym się nie różni od tej w aplikacji i na forum.martinsgall pisze: ↑27 paź 2020, o 14:47Mi również odrzucili 9 z 10 przedmiotów z powodu dystansu. Za każdym razem powodem był Distances do not follow established parameters. W sumie to nie wiem o co chodzi gdyż wszystkie odrzucone zdjęcia były w opcji zbliżenia. Przedmioty wypełniały całe zdjecie tak jak na instrukcji, wiec nie wiem o co chodzi z dystansem. Może powinno się je robić pod innym kątem Teoretycznie po odrzuceniu zdjęć, dostałem od nich dokładniejsze instrukcję wykonywania zdjęć niż były podane w apce ale jeszcze nie chciało mi sie ich przejrzeć. Jeśli chodzi o zdjęcia z zadania zaliczonego to nie różniły się od tych odrzuconych. Dziewczyna też robiła zadania i jej zaliczyli znacznie więcej 7/10 ale oglądając jej zdjęcia dalej nie widzę gdzie był problem w moich z dystansem. Może chodzi o kont zdjęć, a nie dystans lub coś konkretnego, a powód odrzucenia jest wybierany z listy ogólnikowo. Zadanie testowe było oceniane przez zespół buzzbee czy przez klienta ?
Dostałem od organizatora maila z linkiem do podania danych, aby przetworzyć płatność. Pytanie do Buzzbee, czy trzeba go wypełnić, skoro to Wy wypłacacie wynagrodzenie?
Beekeeper
Ekipa BuzzBee
Mi Note 10, Android 10
Ekipa BuzzBee
Mi Note 10, Android 10
#19Po pierwszej fali projektu - z pewnością NIE! Wszyscy dopiero się uczymy, jak poprawnie wykonywać zdjęcia, poprosiliśmy też Klienta o szczegółowsze instrukcje. Najprawdopodobniej zrobimy tak, że za prawidłowe realizacje wypłacimy pieniądze, następnie po prostu usuniemy wszystkim z kont te niezaakceptowane i nie będą miały wpływu na pozycję rankingową.
Beekeeper
Ekipa BuzzBee
Mi Note 10, Android 10
Ekipa BuzzBee
Mi Note 10, Android 10
#20Zwróciliśmy się już do Klienta z prośbą o dokładniejsze wytyczne - liczymy na to, że niebawem będziemy mogli przygotować precyzyjniejsze wskazówki jak wykonywać zdjęcia i jakich ujęć unikać.martinsgall pisze: ↑27 paź 2020, o 14:47Mi również odrzucili 9 z 10 przedmiotów z powodu dystansu. Za każdym razem powodem był Distances do not follow established parameters. W sumie to nie wiem o co chodzi gdyż wszystkie odrzucone zdjęcia były w opcji zbliżenia. Przedmioty wypełniały całe zdjecie tak jak na instrukcji, wiec nie wiem o co chodzi z dystansem. Może powinno się je robić pod innym kątem Teoretycznie po odrzuceniu zdjęć, dostałem od nich dokładniejsze instrukcję wykonywania zdjęć niż były podane w apce ale jeszcze nie chciało mi sie ich przejrzeć. Jeśli chodzi o zdjęcia z zadania zaliczonego to nie różniły się od tych odrzuconych. Dziewczyna też robiła zadania i jej zaliczyli znacznie więcej 7/10 ale oglądając jej zdjęcia dalej nie widzę gdzie był problem w moich z dystansem. Może chodzi o kont zdjęć, a nie dystans lub coś konkretnego, a powód odrzucenia jest wybierany z listy ogólnikowo. Zadanie testowe było oceniane przez zespół buzzbee czy przez klienta ?
Beekeeper
Ekipa BuzzBee
Mi Note 10, Android 10
Ekipa BuzzBee
Mi Note 10, Android 10