Strona 1 z 3

Nie kończy zadania - rozwiązanie?

: 26 mar 2015, o 17:09
autor: skillman
Jeżeli pojawił się problem z kończeniem zadania to proszę spróbujcie wylogować się i ponownie zalogować w aplikacji. Na naszych telefonach testowych to pomogło.
Prosimy o sygnał czy to coś dało.
Dziękujemy
Zespół BuzzBee

Re: Nie kończy zadania - rozwiązanie?

: 26 mar 2015, o 17:37
autor: dpapiwr93
Jak ponownie wypełnić test "poznajmy sie", jesli ma status anulowany?

Re: Nie kończy zadania - rozwiązanie?

: 26 mar 2015, o 17:51
autor: Orisza
U mnie zadanko całkiem zniknęło po przelogowaniu.

Re: Nie kończy zadania - rozwiązanie?

: 26 mar 2015, o 17:59
autor: skillman
Dzięki za te informacje.
Zobaczymy jak umożliwić Wam zrobienie tego zadania ponownie. Nasi programiści wiedzą o problemie ...

Re: Nie kończy zadania - rozwiązanie?

: 10 kwie 2015, o 21:49
autor: silent16
Witam, u mnie ten sam problem. Biały ekran po zrobieniu zdjecia i koniec. Samsung galaxy s3, android 4.3.

Re: Nie kończy zadania - rozwiązanie?

: 15 kwie 2015, o 12:55
autor: balletoevs
U mnie to samo, nic nie pomaga dalej się tak robi

Re: Nie kończy zadania - rozwiązanie?

: 15 kwie 2015, o 18:13
autor: skillman
balletoevs pisze:U mnie to samo, nic nie pomaga dalej się tak robi


Chciałbym się upewnić - że masz najnowszą wersję - 0.7.15.
Jeżeli tak to proszę o informację czy problem występuje zawsze czy sporadyczne, w którym zadaniu to się dzieje itp. Potrzebujemy jak najwięcej danych aby odtworzyć warunki, które powodują problem.
Dzięki !
Pozdrowienia

Re: Nie kończy zadania - rozwiązanie?

: 16 kwie 2015, o 12:39
autor: balletoevs
skillman pisze:
balletoevs pisze:U mnie to samo, nic nie pomaga dalej się tak robi


Chciałbym się upewnić - że masz najnowszą wersję - 0.7.15.
Jeżeli tak to proszę o informację czy problem występuje zawsze czy sporadyczne, w którym zadaniu to się dzieje itp. Potrzebujemy jak najwięcej danych aby odtworzyć warunki, które powodują problem.
Dzięki !
Pozdrowienia


Posiadam najnowszą wersję aplikacji, problem pojawia się sporadycznie, przy zadaniu "nowe funkcje aplikacji "

Re: Nie kończy zadania - rozwiązanie?

: 10 maja 2015, o 13:03
autor: tor
Witam wszystkich

Problem występuje i jest uciążliwy.
Wylogowanie się i ponowne zalogowanie nic nie pomaga.

Cały czas widnieją u mnie "test - bloki obowiązkowe", "test - bloki nieobowiązkowe", "nowe funkcje aplikacji".
Mam jeszcze dwa zadania, czyli "sprawdź zamrażarkę z lodami" oraz "sprawdzamy dostępność starterów komórkowych", ale je dopiero będę robił dziś/jutro.

Drugą kwestią, która mnie nurtuje to czas w górnym prawym rogu aplikacji, gdy uruchomimy jakieś zadanie. Przykładowo, przy zadaniu odnośnie sprawdzania dostępności starterów. Nie rozumiem do końca przesłania tego licznika, a najbardziej zastanawiający jest dla mnie komunikat, który ukazuje się gdy chcę się cofnąć z zadania (chociażby z pierwszego ekranu zadania) - komunikat grozi, że już nie będę mógł przystąpić do realizacji jeśli to przerwę, a z drugiej strony czas zaczął się już odliczać. Według mnie jest tu problem. Najpierw powinienem móc zapoznać się ze schematem zadania, czyli przynajmniej móc przeklikać je, dowiedzieć się co chociażby mniej więcej należało będzie zrobić. Obecnie z mojego punktu widzenia wygląda to tak, że jeśli chciałem się rzetelnie przygotować do realizacji zadania (sprawdzić wytyczne itp.), to potencjalnie mogę ponieść konsekwencje niedopracowania aplikacji - nie będę mógł wykonać zadań które chciałem zrobić rzetelnie. W aplikacji, w profily mam sekcję "Wykonane zadania" - kilka pozycji się powtarza typu np. "Test - bloki obowiązkowe" no i właśnie mam komunikat "koniec czasu" przy zadaniu o starterach i zamrażarce. To jest poważny problem.

Poza tym, w ekranie startowym aplikacji wyświetla mi się mapa - ale jest tylko zaznaczony tam punkt z moją lokalizacją. Rozumiem, że inne punkty pojawią się przy zadaniach które będą wymagały odwiedzenia konkretnej placówki?

Re: Nie kończy zadania - rozwiązanie?

: 10 maja 2015, o 14:53
autor: skillman
Witaj,
Dzięki za dużo wartościowych uwag.
Zacznę od prośby - Zaktualizuj aplikację do wersji 0735. Potem proszę sprawdź czy problem nadal występuje. Napisz proszę jakie są objawy problemu? Co w Twoim przypadku oznacza "nie kończenie zadania" - czy aplikacja zawiesza się w trakcie? Czy dzieje się tak gdy jest stabilny dostęp do internetu?
Poza tym:
Na gorąco mogę odpowiedzieć, że dużo zadań testowych nie znika na razie wcale. Takie jest nasze założenie, że na czas testów konieczny jest dostęp do zadań do klikania i sprawdzania aplikacji.
Co do kwestii zapoznawania się z zadaniem przed przystąpieniem do jego realizacji. To byłaby duża zmiana funkcjonalna ale poda mi się Twój pomysł. Puścimy to naszym programistom do rozpoznania.
Mapa domyślnie jest wycentrowana na Twojej pozycji. Może to zależy od wersji Androida ale ja w 422 widzę punkt ze swoim położeniem. Zobacz powiększenie.
Dzięki !
Pozdrowienia :)